De brand

In de zomer van 2014 veroorzaakte kortsluiting een hevige brand in ons authentieke schoolgebouw, waardoor alle tastbare herinneringen in vlammen op gingen. Veel mensen waren op vakantie maar een handjevol leerkrachten en ouders die nog thuis waren balden hun vuist. Samen met de gemeente vonden ze een prachtige plek om de school tijdelijk onder te brengen. Aan de rand van het cricketveld en vlak om de hoek van de oude school. Met dank aan zoveel helpende handen stond bij aanvang van het nieuwe schooljaar een fantastische tijdelijke huisvesting klaar. Voorzien van meubilair en de nieuwste leermiddelen. Ouders kwamen met boeken en speelgoed aanzetten, maar ook met spullen als een koelkast, koffiezetapparaat en magnetron voor de lerarenkamer. De saamhorigheid was enorm.

Blij om wat er nog was openden we het schooljaar 2014/2015 sfeervol in openluchttheater Caprera, dat zich heel liefdevol voor de school beschikbaar stelde. Dat jaar renden de leerlingen een sponsorloop en verzamelden daarmee genoeg geld voor nieuwe speeltoestellen op het plein van de tijdelijke huisvesting. Dankzij zoveel sterke schouders, de stichting, de gemeente en de cricketvereniging brachten we een geweldige tijd door in en om de tijdelijke huisvesting, vanwaar we de bouw van de nieuwe school nauwlettend volgden.

“In de zomer van 2014 brandde het oude schoolgebouw af. Verschrikkelijk, er is bijna niets bewaard gebleven. Daarna hebben we met zijn allen keihard gewerkt om het tijdelijke gebouw klaar te stomen voor onze leerlingen. Nieuw meubilair, nieuwe leermethodes, nieuwe digiborden. Ouders kwamen aan met boeken voor de schoolbieb en serviesgoed voor de lerarenkamer. Dat gevoel van saamhorigheid was heel sterk en heeft hechte banden gesmeed.”
Meester Martin, groep 7